THERAPIE

CONTEXTUELE THERAPIE

Wat is contextuele therapie?

Contextuele therapie is een therapeutische benadering die problemen en levensvragen niet los ziet van wat generaties lang is doorgegeven en ontvangen. De verbondenheid die er is met je partner, kinderen, ouders, grootouders en andere belangrijke (familie)relaties vormen de ‘context’. Elke hulpvraag wordt vanuit die context benaderd.

Contextuele therapie helpt zowel bij individuele problemen als bij problemen in de relatie bij gezinnen en families.

Contextuele therapiegesprekken geven je inzicht in je eigen functioneren en in wie je bent. Je ontdekt en doorziet patronen bij jezelf en bij je gezinsleden.

Loyaliteit, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk in menselijke relaties. Als er ergens iets mis gaat, dan is het vaak op dit gebied. Contextuele therapie helpt je om niet alleen goed voor anderen te zorgen, maar ook voor jezelf en voor elkaar.

WAT LEVERT CONTEXTUELE THERAPIE JOU OP?

  • Meer (zelf)vertrouwen
  • Zicht op hoe je je gedraagt
  • Begrip voor elkaar
  • Betere relaties
  • (Familie)patronen worden inzichtelijk
  • Rust in het gezin
  • Je hebt meer verbinding tussen je hoofd en je hart.

RELATIETHERAPIE (EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY)

Wat is Emotionally Focused Therapy (EFT)?

Worden de problemen steeds groter, duren ze al lange tijd en komen jullie er samen niet meer uit? Dan kan EFT relatietherapie jullie verder helpen. Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. Doel is om ervoor te zorgen dat jullie weer dichter bij elkaar komen. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie.

Sanne Jansen Contextuele Therapie Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 255
6542 VH Nijmegen
06 23 84 24 04

info@sannejansentherapie.nl

LinkedIn

Contextuele therapie

voor jezelf, voor relaties en voor gezinnen

Sanne Jansen werkt niet met een wachtlijst.