WERKWIJZE

WERKWIJZE

Sanne Jansen werkt concreet en praktisch met een no-nonsense-benadering aan een oplossing voor jouw/jullie probleem. Na een eerste kennismaking stellen we vast of er voldoende vertrouwen is voor een verdere samenwerking. We bekijken samen wat de beste aanpak is. Wat is die eerste stap om dichter bij het doel te komen? We kijken naar het verleden, maar ook naar wat er goed gaat in het hier-en-nu. We doen dat wat past bij jou/jullie. Binnen of buiten, actief of in stilte.

Tijdens de therapiesessie kunnen de volgende methodes ingezet worden:

GENOGRAM

Binnen de contextuele therapie wordt gebruikgemaakt van een genogram. Dat is een schema van drie generaties in de familie. Het genogram maakt relaties in het verleden en heden inzichtelijk.

BEELDTAAL, THERAPIE IN BEELD

Een andere manier om relaties inzichtelijk te maken, is door met Playmobil-poppetjes de mensen in je leven te verbeelden. Door de manier waarop de poppetjes worden neergezet, wordt duidelijk hoe de relatie tot anderen is. Pijnlijke ervaringen uit het verleden worden zichtbaar. Je kunt met de poppetjes ook uitbeelden wat je zou willen bereiken.

GEWELDLOOS VERZET EN NIEUWE AUTORITEIT ALS OPVOEDHULP (KAN WORDEN INGEZET BIJ GEZINSTHERAPIE)

Hierbij wordt er afgezien van fysiek geweld en van het gebruik van woorden met een vernederende of beledigende strekking. Escalaties worden voorkomen én verzet wordt geboden. De ouders zijn weer aanwezig in het leven van het kind, waarbij de boodschap luidt: “Ik ben hier! Ik ben je ouder en ik blijf je ouder! Ik geef niet toe en ik geef je niet op!”

FAMILIEOPSTELLINGEN

We zijn allemaal onderdeel van een systeem. Van meerdere systemen zelfs. Je behoort tot je familie, tot de organisatie waar je voor werkt, tot een sportclub, tot je vriendenclub, tot de maatschappij.

Door middel van een opstelling rondom een thema of probleem, kun je belemmerende patronen doorbreken en bewuster en vrijer in het leven gaan staan. Je krijgt inzicht in de dynamieken van jouw familiesysteem en hoe deze alle andere aspecten van je leven (kunnen) beïnvloeden.
Sanne Jansen biedt individuele opstellingen aan.

Sanne Jansen helpt je/jullie met zoeken naar het denken en handelen en hoe het probleem aangepakt kan worden. Doelgericht en in een veilige sfeer. Dit kan in de spreekruimte bij Sanne Jansen zijn, maar hoeft niet. Thuis praten in de eigen vertrouwde omgeving of liever wandelen? Dat kan allemaal. Kortom, we werken daar waar het prettig voelt.

Sanne Jansen Contextuele Therapie Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 255
6542 VH Nijmegen
06 23 84 24 04

info@sannejansentherapie.nl

LinkedIn

Contextuele therapie

voor jezelf, voor relaties en voor gezinnen

Sanne Jansen werkt niet met een wachtlijst.